Lopásvédelem, rablásvédelem


A GeoGuard lopásvédelmi rendszere akkor aktiválódik, amikor a gyári távirányítóval kiszálláskor bezárjuk a gépjármű ajtaját. Amikor az ajtót kinyitjuk a lopásvédelmi rendszer sípolással jelzi, hogy kódot kér az azonosításhoz. Ha egy percen belül nem kapja meg a kódot – azaz nem találja meg a tulajdonos telefonjának bluetooth-át – hangjelzéssel figyelmeztet. Először 5 másodpercenként, majd 40 másodperc elteltével már 1 másodpercenként sípol. Egy perc elteltével a lopásvédelmi rendszer aktiválja a kürtöt és a jármű vészvillogóját, majd további 20 másodperc eltelte után leáll a gépkocsi motorja. A hang- és fényjelzés két perc elteltével megszűnik, de a motor letiltva marad. A motor letiltását a készülék számára ismert telefon bluetooth jelével, és a helyes PIN-kód beütésével lehet feloldani.

Hogyan védi az autót a GeoGuard rablás- és lopásvédelme?

Megelőzi a feltörés okozta károkat. A hangjelzés és a nehezen hatástalanítható védelem számos autó tolvajt elriaszt. A szokatlan védelemnek köszönhetően a lopási kísérlet még azelőtt meghiúsulhat, hogy a tolvajok megpróbálják elvágni a vezetékeket, vagy átkutatni, esetleg bosszúból megrongálni az autót.

Megakadályozza a menet közbeni trükkös rablásokat és lopásokat. A piros lámpánál álló autók gyakran lesznek trükkös tolvajok áldozatai: előfordul például, hogy a rabló a piros lámpánál vagy lassításnál beugrik az utastérbe, majd a sofőrt kilökve elhajt a járművel. Ha az autóvédelmi rendszer nem érzékeli a tulajdonos mobiltelefonját a járműben az ajtónyitás után, az autót automatikusan leállítja. A rendszer aktiválja a kürtöt és az irányjelzőket, így a bűnözőknek menekülőre kell fogniuk.

Az indításgátló megakadályozza az autólopást. A GeoGuard olyan komplex autóvédelmi rendszer, amely két részből; a GPS nyomkövetőből, és egy lopásvédelmi berendezésből áll. A lopásvédelmi eszközt nehéz hatástalanítani, de ha mégis sikerülne, a GPS jeladó szintén riasztást ad le. A rendszer ugyanígy jelzi azt is, ha a GPS követőt zavarják vagy lekapcsolják.

Miért pont a GeoGuard lopásvédelmi rendszere?

  • A rendszer komplex védelmet biztosít. Az autó akkor is leállítja magát, ha valamelyik eszközt blokkolják vagy zavarják.
  • Minden járműben egyedi megoldásokat alkalmazunk, így a tolvajok nem tudnak egy kidolgozott módszerrel dolgozni.
  • Az eszközök szerelését egy megbízható szervizhálózat látja el.
  • A mobil applikáció azonnal riaszt, és megmutatja azt is, hogy a jármű merre tart éppen, így Ön azonnal leállíthatja az autót, és értesítheti a rendőrséget a gépkocsi pontos helyéről.
  • A nyomkövető rendszernek köszönhetően a GeoGuard a tréleres lopás ellen is véd: a rendszer riaszt, ha a GPS-t blokkolták, vagy ha az autó elmozdul a helyéről.

Miért hatásosabb ez a lopásvédelem, mint más autóvédelmi rendszerek?

  • A gyári lopásvédelmet a tolvajok percek alatt kiismerik és hatástalanítani tudják.
  • A váltózárak és kormányzárak könnyen hatástalaníthatók, messziről is láthatók és kiismerhetők. Ezek a módszerek nem védenek a tréleres lopás ellen sem.
  • A riasztó önmagában kevés: előfordulhat, hogy nem halljuk meg a riasztást, esetleg senki nem mer közbeavatkozni a lopási kísérlet során. A GeoGuard segítségével az autó távolról, SMS-ben is leállítható, így a tulajdonos sosem kerül összetűzésbe a tolvajjal.
  • Az elektronikus védelem önmagában könnyen kiismerhető és aktiválható.
  • A kizárólag GPS alapon működő rendszerek árnyékolhatók, a gépjárműfeltörés ellen pedig nem nyújtanak védelmet. A GeoGuard kettős védelme, és rendkívül érzékeny GPS jeladója sokkal nehezebbé teszi a lopást.

Általános szabályok az autóvédelemben

Amikor autóvédelmi rendszer vásárlását tervezzük, a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

Látható-e a gépjárművédelmi eszköz?

A kormányzárak és váltózárak jól láthatóak. Amelyik autóban ilyen megoldást alkalmaznak, ott általában legfeljebb gyári védelem, vagy riasztó működik. A túl jól látható védelmi rendszerrel rendelkező autók gyakrabban válnak tolvajok áldozatává, hiszen pontosan megtervezhető, hogyan lehet az eszközt hatástalanítani.

A GeoGuard védelem egyik legfontosabb eszköze a tulajdonos mobiltelefonja. Ez egy diszkrét, nem feltűnő, és teljesen egyedi eszköz – nem lemásolható és nem átprogramozható távirányító.

Mennyire egyedi a védelem?

A gyári lopásvédelem és az utólagosan szerelt megoldások nagy hátránya, hogy gyakran ugyanarra a módszerre épülnek. Ezeknek a rendszereknek a hatástalanítását a tolvajok könnyedén megtanulják, gyorsan, és magabiztosan alkalmazzák.

A műholdas jeladó egyedileg kerül beépítésre az autóban. A tolvajok hiába ismerik a szokásos védelmi technológiákat – kicsi az esély rá, hogy lokalizálják.

Mennyire drága hatástalanítani a rendszert?

A mechanikus védelmi rendszereket akár néhány speciális szerszámmal is hatástalanítani lehet. A bonyolultabb, elektronikus védelmi rendszerek hatástalanításához drága eszközökre van szükség. Kisebb az esély arra, hogy valaki „kölcsönveszi” az autót: az ilyen védelem kiiktatásához némi befektetésre és profizmusra is szükség van.

Hogyan riasztja el a rendszer a tolvajokat?

Sok védelmi eszköz nem elriasztja a tolvajt, legfeljebb meghosszabbítja a lopási folyamatot. A hagyományos riasztókat sokan figyelmen kívül hagyják, elhagyott helyen, teremgarázsban lehet, hogy a hang nem is érvényesül. Ezeknek az eszközöknek a nagy hátránya, hogy a helyszínre siető tulajdonos gyakran megzavarja a tolvajokat – akik akár meg is támadhatják őt. A GeoGuard esetében az autó távolról leállítható, így nem kell konfliktusba keveredni.

Mennyire komplex a rendszer?

Érdemes olyan rendszert választani, amelyik komplex védelmet nyújt, és több fajta bűncselekményt is megakadályoz.

Mennyi időbe telik a hatástalanítás?

Áruházak parkolójából gyakran lopnak el úgy autót, hogy a vásárlás alatt a tolvajok figyelik az autó tulajdonosát, hogy értesíteni tudják a gépjárművet feltörni készülő csapatot arról, hogy mennyi idejük van a munkára. Minél hosszabb és körülményesebb egy lopásvédelmi rendszert kiiktatni, annál nagyobb az esély arra, hogy a tolvajok feladják a próbálkozást.

A GeoGuard minden autónál egyedi megoldásokat alkalmaz. A lopásvédelmi rendszer nehezen felfedezhető is kiismerhető, a kiiktatása hosszú és bonyolult folyamat lenne – a kettős védelem miatt pedig általában meghiúsul a kísérlet.

Hol szerelik be a lopásvédelmet?

A gyárilag szerelt lopásvédelmi rendszereket könnyű kiismerni, ezek működésével aránylag sokan tisztában lehetnek. Az utólag szerelt lopásvédelmi megoldások nagy problémája, hogy nehezen ellenőrizhető, hogy a beszerelést végzők nem hagytak-e szándékos biztonsági réseket a rendszeren.

A GeoGuard megbízható szerelőgárdával, teljesen egyedi megoldásokkal dolgozik, a szerelést nem adjuk ki akárkinek. A rendszerek pontos működését csak néhány, megbízható szakember ismeri.

Mennyire könnyű a rendszert használni?

Egy bonyolult gépjárművédelmi rendszer sok bosszúságot okozhat. A gépkocsi védelmének megtervezésénél az is fontos szempont, hogy ne okozzon bosszúságot egy sietős reggelen az indulás.

Ingyenes visszahívás kérése Kérjük, adja meg az alábbi néhány adatot és hétköznapokon 9-17 óra között jelentkezünk Önnél. Személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen módon nem adjuk át.
GUARD CSOPORT tagja